Джак Канфийлд  
 
Джак Канфийлд
Книги от Джак Канфийлд
(Jack Canfield)

Успехът изисква нещо повече от пилешка супа
                               Интервю пред списание “Пъблишърс Уийкли”
 
ПУ: Въпреки че сте по-известен с вдъхновяващата поредица “Пилешка супа за душата”, вие непрекъснато пишете мотивационни книги като “Принципите на успеха”.
Джак Канфийлд: Първата ми книга, сборник упражнения за повишаване  самоуважението на учителите, излезе през 1976 г. Пишех съвместно с друг автор “Осмелете се да печелите” и “Факторът “Аладин”, когато излезе първата книга от поредицата “Пилешка супа” през 1993 г. Книгата влезе в класациите на бестселърите след около година и половина и ние използвахме този промеждутък, за да довършим другите две книги. Издадохме ги горе-долу по времето, когато излезе и втората книга от поредицата “Пилешка супа”.
ПУ: До колко принципите, за които пишете, съответстват на наученото от вас по време на работата ви със самоиздигналия се милионер У. Клемент Стоун в началото на кариерата ви?
ДК: Бих казал, че около една трета от книгата отразява нещата, които научих от него по отношение на поставянето на цели, предприемането на действия, ясната ни представа за ценностите ни, постоянството пред трудностите. Но през годините съм посещавал курсове по нервно-лингвистично програмиране, квантова физика, направлявана визуализация и отношение към успеха.
ПУ: Тези ваши познания стават ясни от дългия списък с литература в края на книгата ви.
ДК: Тъкмо тази сутрин помолих асистентката си да преброи книгите в библиотеката ми и се оказа, че са повече от 3 000. Един от принципите, които предлагам в книгата, е че човек трябва да изключва телевизора си поне за час и да прекарва това време в четене. Ако четете по една книга седмично, за десет години ще прочетете 520 книги, а аз чета по една книга на ден. Отделям по два часа за четене всяка сутрин и мога да чета бързо.
ПУ: В книгата си изказвате благодарности на мануалния си терапевт и масажиста си. За какво става въпрос?
ДК: Тази книга ми струваше много повече от всичките ми други книги. Не осъзнавах с какъв огромен проект съм се захванал. Превърнах се в отшелник и дори отмених коледната си почивка. Работех почти през всички почивни дни и често посрещах изгрева пред компютъра. Едва месец преди издаването на книгата преброих колко страници съм написал и се оказа, че тя е твърде дълга. Трябваше да я преработя и да извадя някои от историите. Ходех на мануална терапия два пъти седмично, защото по цял ден седях прегърбен пред компютъра, и на масаж всяка седмица, за да се справя със стреса от притискащите ме срокове. Обаче си заслужаваше усилията. Смятам тази книга за най-доброто ми произведение. От години се канех да я напиша и най-накрая служителите ми ме убедиха че моментът е назрял.

 

Рон Хоуган
 

Книги от Джак Канфийлд  
 
Принципите на успеха

Автор: Джак Канфийлд
Корична цена: 14.00 лв.
виж още
11.20 лв.
Изчерпана
 
Продукти: 0
Цена: 0.00 лв.
контакти

Офис

1504 София, ул. "Тича"3Б  

Телефон/факс:
(02) 9433 989,
(02) 8467 576
Е-mail: office@obsidian.bg

 

"Обсидиан" борса

1528 София,
бул. "Искърско шосе" 19, Книжна борса "Болид"

Работно време:
Понеделник-петък: 9-16 ч.

E-mail: obsidianbalkan@abv.bg

Телефон: (02) 979 00 94

 

Обсидиан във Фейсбук
легенда
бестселър
откъс от книга
цена в магазина
промоционална цена