Дов Алфон  
 
Дов Алфон
Книги от Дов Алфон
(Dov Alfon)

Доф Алфон е писател и журналист, който живее в Париж. Има опит както в писането, така и в разузнаването.

Роден е в Тунис през 1961 г. Започва да пише по време на следването си в Израелския университет в Йерусалим. Има бляскава журналистическа кариера, увенчана от поста на главен редактор на „Хаарец“, най-стария вестник на иврит и един от най-уважаваните всекидневници в света. Бил е и главен редактор на най-голямото издателство в Израел – „Кинерет Змора“.

Дов Афрон се е специализирал в адаптирането на литературните и културни формати към дигиталната ера. Създател на Storyvid, компания, в която експериментира с различни формати, като смесва литература и видео.

Не толкова известна, но важна част от кариерата му и от натрупания опит преди написването на първия му роман, е времето, прекарано в разузнаването на Звено 8200, най-секретната част от Израелските въоръжени сили.

Абсолютен бестселър в Израел, „Дълга нощ в Париж“ се готви да превземе и света. Освен на български, предстои да излезе на английски, холандски, френски, немски, италиански, полски, испански... Английското издание се очаква през януари 2019 г., но българските читатели ще чакат по-малко – до 15 ноември.

 

Книги от Дов Алфон  
 
Дълга нощ в Париж
Бестселър
Автор: Дов Алфон
Корична цена: 19.00 лв.
виж още
15.20 лв.
Поръчай