Лорън Гроф  
 
Лорън Гроф
Книги от Лорън Гроф
(Lauren Groff)

Лорън Гроф е американска писателка, родена в Купърстаун, Ню Йорк. Завършила е Уисконсинския университет, специалност литература и е автор на три романа, сред които световният бестселър „Орисници и фурии“. Пише и разкази.

 

Орисници и фурии“ е номиниран за Националната литературна награда на САЩ и награда Къркъс. През 2015 г. става най-продаваната книга в Aazon.com и печели наградата на Асоциацията на американските книготърговци в категория литература. Обявена е за роман на годината според „Тайм”, „Слейт” и „Уошингтън Поуст”, както и за бестселър на „Ню Йорк Таймс”.

Творби на Лорън Гроф излизат в редица списания, сред които New Yorker, Atlantic Monthly, Harper’s, Tin House, One Story и Ploughshares, а също и антологиите 100 Years of the Best American Short Stories, The Pushcart Prize: Best of the Small Presses, PEN/O. Henry Prize Stories и пет издания на The Best American Short Stories.

През 2017 г. Лорън Гроф е обявена от Granta Magazine за един от най-добрите американски писатели на романи от нейното поколение.

През 2018 г. получава стипендия „Гугенхайм“ за литература.

Гроф живее в Гейнсвил, Флорида, със съпруга си, двамата си сина и кучето им.

 

 

 

Книги от Лорън Гроф  
 
Орисници и фурии
Бестселър
Автор: Лорън Гроф
Корична цена: 18.00 лв.
виж още
14.40 лв.
Поръчай