Пола Маклейн  
 
Пола Маклейн
Книги от Пола Маклейн
(Paula McLain)

 

Пола Маклейн е родена в Калифорния през 1965 г. Прекарва 14 години по различни приемни семейства, след като с двете ѝ сестри са изоставени и от двамата им родители. 
Когато навършва необходимата възраст и излиза от системата, започва да се издържа като медицинска сестра в санаториум, разносвач на пици, работник в автомобилен завод, сервитьорка на коктейли – преи да открие, че може (а и много иска) да пише. Завършва поезия в университета в Мичиган през 1996 г. 
На голяма популярност се радват историческите ѝ романи. „Парижката съпруга“ разказва историята на първата съпруга на Ърнест Хемингуей Хадли Ричардсън и излиза на 34 езика. Последван е от „Лейди Африка“ и „Любови разруха“.

Пола Маклейн е родена в Калифорния през 1965 г. С двете ѝ сестри са изоставени от родителите си, затова прекарва 14 години в различни приемни семейства.

Когато навършва необходимата възраст и излиза от системата, започва да се издържа като медицински помощник в санаториум, разносвач на пици, работник в автомобилен завод, сервитьорка на коктейли – докато не открива, че може (а и много иска) да пише. Завършва поезия в университета в Мичиган през 1996 г.

Големият ѝ успех са историческите романи. „Парижката съпруга“ разказва историята на първата съпруга на Ърнест Хемингуей Хадли Ричардсън, става бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и излиза на 34 езика. Последван е от „Лейди Африка“ и „Любов и разруха“.

Пола Маклейн живее със семейството си в Кливланд, САЩ.

 

 

Книги от Пола Маклейн  
 
Любов и разруха

Автор: Пола Маклейн
Корична цена: 18.00 лв.
виж още
14.40 лв.
Поръчай

Парижката съпруга
Бестселър
Автор: Пола Маклейн
Корична цена: 18.00 лв.
виж още
14.40 лв.
Поръчай

Лейди Африка

Автор: Пола Маклейн
Корична цена: 17.00 лв.
виж още
13.60 лв.
Изчерпана