Ромен Пуертолас  
 
Ромен Пуертолас
Книги от Ромен Пуертолас
(Romain Puértolas)

 

Полуфранцузин, полуиспанец, 39-годишният Ромен Пуертолас има интересна биография. Преди да изскочи като факир на литературната сцена, е бил диджей (и още е!), композитор, учител по езици, преводач, стюард и полицейски инспектор, по-точно специалист по фалшиви документи. А в Ютюб има десетки клипове с негови фокуси. Казва, че илюзионистът Дейвид Копърфийлд много му завижда за тях и 11 пъти е блокирал сайта му. Сменял е жилището си 30 пъти и е живял в 3 страни, с което доказва, че пътешествията са съществена част от живота му. Наскоро е напуснал работата си във френската гранична полиция, за да се отдаде изцяло на писателска кариера в Испания.

 

 След като историята за факира, който се прочува с бестселъра си, вижда бял свят, Пуертолас повтаря успеха на героя си, също за нула време. И дори го надминава. Веднага е преведен на 33 езика, макар и не на древния мексикански диалект айпанеко. Но в замяна на това романът му ще се филмира и той вече завършва сценария.

 

Пуертолас е фен на дългите заглавия. Харесва му да нарича героите си на свои приятели или на известни личности (с леки промени, както в случая със Софи Марсо). Твърди, че е написал голяма част от дебютния си роман на айфона си в обедните почивки и в метрото, а останалото на каквото му попадне – върху опаковки от дъвки, митнически декларации и дори върху ризите си. На телевизионните интервюта и срещи с читатели понякога се появява със ситно изписана от горе до долу риза. Поне не я е писал на тъмно, защото редовете са много прави.

 

 Вторият му роман ще излезе във Франция през януари 2015 г., а по-късно и в десетки други страни. И този път заглавието не е много кратко: „Момиченцето, което погълна облак колкото Айфеловата кула“. Първите рецензии за новата му книга вече излязоха и някои твърдят, че това е „Малкият принц“ на XXI век.

 

 

„Писател с голямо сърце и страхотно чувство за хумор. Литературен феномен!”

Индипендънт

www.romainpuertolas.com 

 

 
Продукти: 0
Цена: 0.00 лв.
(Очаква се на пазара на 28.11.2019)
Демонът и сеньорита Прим /ново издание/
Бестселър
Автор: Паулу Коелю
Корична цена: 18.00 лв.
виж още
14.40 лв.
Изчерпана
(Очаква се на пазара на 16.01.2020)
Имитация и демокрация: как Западът спечели Студената война, но загуби себе си

Автор: Иван Кръстев, Стивън Холмс
Корична цена: 20.00 лв.
виж още
16.00 лв.
Изчерпана
контакти

Офис

1504 София, ул. "Тича"3Б  

Телефон/факс:
(02) 9433 989,
(02) 8467 576
Е-mail: office@obsidian.bg

 

"Обсидиан" борса

1528 София,
бул. "Искърско шосе" 19, Книжна борса "Болид"

Работно време:
Понеделник-петък: 9-16 ч.

E-mail: obsidianbalkan@abv.bg

Телефон: (02) 979 00 94

 

Обсидиан във Фейсбук
легенда
бестселър
откъс от книга
цена в магазина
промоционална цена