Меган Абът  
 
Меган Абът
Книги от Меган Абът
(Megan Abbott)

Меган Абът е родена в Детройт. Завършва Мичиганския университет. Продължава образованието си в Нюйоркския университет, където получава докторска степен по английска и американска литература с дисертация, изследваща творчеството на Реймънд Чандлър, Честър Хаймс и Джеймс М. Кейн. Носител е на редица награди за криминална литература.
Абът живее в Куинс, Ню Йорк.
Меган Абът е американски писател, автор на трилъри. Тя е родена през 1971 г. в Детройт. Завършва Мичиганския университет. Продължава образованието си в Нюйоркския университет, където получава докторска степен по английска и американска литература с дисертация, изследваща творчеството на Реймънд Чандлър, Честър Хаймс и Джеймс М. Кейн. 

Меган Абът започва да пише, вдъхновена от класическите филми и книги в жанра ноар. Именно от тях са повлияни и първите ѝ три романа – Die a Little (2005), The Song is You (2007) и Queenpin (2007). В следващите си книги Абът решава да се фокусира върху нещо по-различно: живота на тийнейджърите в предградията и по-специално „гадните момичета“ (фраза, превърнала се в нарицателно след излизането на филма със същото заглавие). Това е водещата тема в романите ѝ The End of Everything („Краят на всичко“), Dare Me, както и в бестселъра You Will Know Me (2016).

Меган Абът е носител е на редица награди за криминална литература. Освен писател, е и сценарист. Тя е част от екипа на популярния сериал „Нюйоркска комбина“ с участието на Джеймс Франко и Маги Джиленхол, продуциран от HBO.

Живее в Куинс, Ню Йорк. 

 

Книги от Меган Абът  
 
Краят на всичко

Автор: Меган Абът
Корична цена: 14.00 лв.
виж още
11.20 лв.
Поръчай
 
Продукти: 0
Цена: 0.00 лв.
контакти

Офис

1504 София, ул. "Тича"3Б  

Телефон/факс:
(02) 9433 989,
(02) 8467 576
Е-mail: office@obsidian.bg

 

"Обсидиан" борса

1528 София,
бул. "Искърско шосе" 19, Книжна борса "Болид"

Работно време:
Понеделник-петък: 9-16 ч.

E-mail: obsidianbalkan@abv.bg

Телефон: (02) 979 00 94

 

Обсидиан във Фейсбук
легенда
бестселър
откъс от книга
цена в магазина
промоционална цена